Dansul Oriental este o artă stăveche cu multe valețe și complexitate. Desi este un dans mai vechi și străin culturii noastre, el este purtător de valori și util femeii de azi în multe feluri. Vom dansa și vom simți aceasta! Dar înainte de toate, ne pregătim de drum. 🙂

”Dansul Oriental si Darurile sale pentru Femeia moderna” este un proiect de dans mai amplu ce are ca obiectiv familiarizarea cu stilurile de Dans Egiptean, dar mult mai mult decît atât, ne focalizăm pe calitățile feminine pe care o femeie le poate descoperi sau pune în valoare prin dans. Iar fiecare stil în parte aduce și permite exersarea unor caracteristice diferite.

În 2023 școala Oriental Delight își propune să abordeze gradat stilurile egiptene de dans oriental prin module distincte si workshopuri dedicate fiecarui stil în parte atat la cursurile online cât și la studio.

Introducerea în acest nou proiect are loc in webinarul cu aceeasi tematică unde vei afla despre darurile fiecărui stil in parte.

Daca esti la început și dorești să înveti această artă, sau, poate pur și simplu vrei să vezi o altă perspectivă asupra rolului pe care Dansul Oriental îl poate avea în viața ta, ca femeie, aceasta întâlnire îți va fi foarte utilă!

În webinarul din 9 ianuarie vom atinge 2 tematici importante:

  1. Evoluția dansului egiptean si principalele stiluri egiptene – o bază minima pe care o consider absolut necesară înainte de a face primii pași de dans. Pășim într-un univers nou și ne conectăm cu originea dansului pentru a-i întelege specificul, pentru a-i cunoaste frumusetea, pentru a ne educa în arta pe care urmează sa o practicăm. Despre ce este, de fapt, acest ”dans al femeilor”, asa cum mai este el denumit? Dar pe care, marea majoritate o cunoaște sub denumirea de bellydance.
    Continuam apoi cu o întrebare și răspunsuri frumoase.
  2. De ce sa practice o femeie Dans Oriental (și mai specific, Dansul Egiptean, despre care discutăm luni)? Dincolo de feminitatea cu care este asociat acest dans, voi vorbi despre calitățile distincte ale fiecărui stil in parte. Le-am numit ”daruri” pentru că dansul ne ajută să le asimilăm într-un mod atăt de plăcut, frumos, savuros. Dacă le cunoaștem. Căci una este să înveți să te misti, alta este să devii mai dinamică, efervescentă, mai senzuală, sa dezvolți sensibilitatea fața de muzică sau grația și finețea in timp ce înveți sa dansezi.😉

Întalnirea din 9 ianuarie este prima dintr-o serie de evenimente pe care scoala Oriental Delight le organizeaza acest an, urmănd partea practică de predare și aprofundare a stilurilor specifice egiptene, punând accentul pe experimentarea și asimilarea abilităților și calităților distincte. Cu aceasta abordare, dansul poate sa fie un instrument frumos pentru o femeie care dorește sa se descopere mai mult sau să se îmbogățească cu noi calităti.

Prezentarea are loc online pe platforma Zoom si va include și un material audio – video pentru exemplificarea stilurilor de dans discutate pe parcurs.

Participarea este liberă dar accesul este valabil doar in seara prezentării, live. Nu va exista Replay.

Înscrierile se fac prin email până in 9 ianuarie, ora 18:00 cel târziu. Linkul întâlnirii va fi comunicat prin email.
kamilla@orientaldelight.ro

Despre gazda acestei intalniri, aici: http://orientaldelight.ro/kamilla/

Primul modul din seria ”Dansul Oriental și Darurile sale pentru Femeia modernă” : https://cursuri-dans-oriental.ro/dansul-oriental-si-darurile-sale-pentru-femeia-moderna-modul-1/


Te aștept!
Cerasela