Curs de Dans Oriental nivel de bază
– fluiditate, senzualitate și autenticitate prin Baladi & Taxim –

Întotdeauna am fost de părere ca este important să avem o baza tehnică bună pentru a căpăta libertate și incredere atunci când vrem să ne exprimăm prin dans dar asta nu înseamnă că nu ne putem bucura DEJA de la primii pași! Că nu putem să experimentăm calitățile pe care ni le dorim de la dans. Și asta vom face!


Incepem primii pași în arta dansului oriental, mobilizăm și flexibilizăm corpul, invatăm mișcări de izolare, dobândim postura corectă și un vocabular de dans suficient de bogat, astfel încat corpul să fie fericit și împlinit, DAR… călătoria pe care o parcurgem nu este doar a corpului ci punem și sufletul, emotiile si energia feminină la treabă.🙂Ca să descoperim mai mult în noi și să ne imbogățim cu noi calități. Calități care nu încap toate în titlu dar le aflii pe parcurs.🙂


Timp de 3 luni luăm practica în serios si căt se poate de relaxat😁și punem accentul pe:

  • trezirea șoldurilor
  • conectarea cu pântecul
  • explorare creativă și liberă in ritmul propriu
  • un mod savuros, senzual de a trăi dansul
  • ascultare si receptivitate față de muzică

Pe parcurs ne vom familiariza și cu stilul de dans egiptean Baladi, in special partea de Taxim care ne permite să exprimăm muzica foarte organic, personal, natural și creativ. Este ”locul” în care explorăm, ne conectăm cu sediul creativității și feminității noastre, ne jucăm cu mișcările asimilate (și asimilăm tehnica în timp ce ne jucăm!).

Baladi este unul din dansurile Egiptului și în el se reflectă foarte mult caracteristicile oamenilor provenind din zona rurală: simplitate, naturalete, relaxare, bucuria venită din lucruri mici, nesofisticate. A fost dansat de către mame si fiice, mătuși și bunici, indiferent de vârstă sau constituție corporala, fără costumație pretențioasă, liber si pentru propria bucurie. Acasă – fără un prilej anume – sau la evenimentele fericite.

Muzica include un instrument melodic (acordeon, oud, qanun) – care ne învață să simțim mai mult, să fim în prezent, să ascultăm, să improvizăm, și instrumente de percuție care aduc prin ritmul specific – baladi/ masmoudi – sentimentul de împământenire dar și trezire la viața intr-un mod savuros.

Cui se adreseaza cursul?

Femeilor care doresc să învețe bazele dansului oriental – nu este necesară experienta prealabilă in dans!
Femeilor preocupate de dezvoltarea personală și care doresc sa exploreze mai mult valențele și calitățile feminine prin dans.
Cursantelor care au experientă in dansul oriental și vor să experimenteze cursul diferit, prin prisma dezvoltării calităților specifice stilurilor de dans egiptean.

Perioada de desfasurare: ianuarie-aprilie 2024

Cursul de dans oriental – nivel de incepatoare – va fi accesibil atât online cât și la studio, în Bucuresti. Te rog sa verifici atent detaliile.

Curs de Dans Oriental ONLINE
Program: luni intre 18:00-19:00
Abonament:
120 ron/ 4 ședințe/ 4 săptămâni consecutive
220 ron/ 8 sedinte/ 4 saptamani consecutive (valabil pentru cele care participa și la nivelul intermediar)
Plata/ ședință – 40 ron

Curs de Dans Oriental LIVE – STUDIO Con Sabor (București)
Program: sâmbăta, intre 11:00-12:00
Abonament: 150 ron/ 4 ședințe/ 4 săptămâni consecutive sau
250 ron/ 8 ședințe/ 4 săptămâni consecutive (valabil pentru cele care participă și la nivelul intermediar intre 12:00-13:00)
Plata/ ședință – 50 ron

Adresa: strada Ionel Perlea nr 8 (zona Piata Mihail Kogalniceanu, parc Cismigiu)

Curs de Dans Oriental LIVE – Ploiesti
Program: vineri, intre 10:30-12:30 din 2 februarie 2024
Abonament: 260 ron/ 8 ședințe/ 4 săptămâni consecutive sau
Plata/ ședință (60 min) – 50 ron

Adresa: Life Yoga Center, etaj 3 – Strada Gheorghe Grigore Cantacuzino 332

Echipament: pantaloni/colanti cu talie joasa, bluza/bustiera/maieu mulat pe talie si solduri, sosete sau balerini de dans (de panza) si o esarfa pentru solduri fara banuti (!)

Pentru înscrieri și detalii despre plată:
Email: kamilla@orientaldelight.ro
Telefon/ Telegram: 0720002741