Apa si Bellydance-ul

Una dintre provocarile cu care te poti confrunta ca dansatoare de bellydance atunci cand practici un dans mai intens sau dansezi pe scena este ca transpiri din abundenta. Band o cantitate suficienta de apa inainte de a dansa, te poti asigura ca nu iti pierzi concentrarea si energia din cauza deshidratarii.

Hidratarea in bellydance

Hidratarea in bellydance

Cercetarile stiintifice au demonstrat ca 1 litru de apa pierduta in timpul efortului fizic reduce rezistenta corpului la efort intens cu 15% si ca mai multe competitii sportive sunt pierdute din cauza deshidratarii decat din cauza deficitelor nutritionale.

Din moment ce corpul poate asimila doar cantitati mici de lichid din stomac in timpul antrenamentului fizic (2 pana la 4 pahare sau intre 0,5 litri si 1 litru la fiecare ora), este necesar sa bem minim 2 pahare (sau 0,5 litri) de apa inainte de a incepe sa dansam.

Bea numai apa pura pentru bellydance!

Evita apa minerala, bauturile carbogazoase sau pe cele comerciale destinate sportivilor, pentru ca acestea contin prea mult sodiu, zahar si fosfati. Pentru a procesa aceste substante, corpul are nevoie sa pastreze apa in stomac, impiedicand hidratarea corespunzatoare pe care o doresti.

Daca vrei sa te bucuri de efectele unei hidratari excelente, urmatoarea bautura simpla si eficienta pe care o poti prepara in casa iti va fi de mare ajutor atunci cand faci sport.

Reteta de bautura energizanta pentru iubitoarele de bellydance

1 pahar de apa
2 linguri de suc de portocale proaspat stors
1 lingura de suc de lamaie sau lime proaspat stors
1 praf de sare de mare
Pentru rezultate optime, este recomandat sa bei 2 pahare (0,5 litri) cu 15 minute inainte de a dansa, 2 pana la 4 pahare (intre 0,5 litri si 1 litru) la fiecare ora de dans si 2 pahare (0,5 litri) dupa dans.

Citeste si despre Nutritia in bellydance AICI.