Tipul orelor de bellydance si practica

La unele ore de bellydance, incepi sa te misti din secunda in care ai intrat pe usa si te opresti abia la finalul sedintei. La alte ore, vei petrece mai mult timp stand in picioare, invatand ritmul, asteptand ca instructorul sa corecteze alti elevi, ascultand explicatii, exersand izolari abdominale sau facand stretching la finalul orei.

Bellydance

Bellydance

Daca slabitul este o prioritate pentru tine, alege un instructor sau un tip de sedinte de bellydance care sa te ajute sa te misti continuu pe durata orei. Ora va fi cu atat mai utila pentru tine daca implica pasi, pentru ca miscarea muschiului mare al piciorului te ajuta sa arzi mai multe calorii fata de miscarea altor muschi mai mici precum cei folositi la miscarea capului. Timpul pe care il petreci la sala sau exersand acasa nu contribuie prea mult la slabit, daca stai nemiscata o mare parte din timp.

Ai gria la ce mananci cand vrei sa slabesti prin bellydance!

Conteaza cu adevarat ceea ce mananci sau bei. Chiar daca 30 de minute de miscare in fiecare zi iti vor mari capacitatea corpului de a arde grasimi, trebuie in acelasi timp sa ai grija la obiceiurile tale alimentare. Exista cateva obiceiuri rele pe care dansatoarele de bellydance le pot adopta. Scapa de ele si eforturile tale de a slabi vor fi incununate de mai mult succes:

Gustarea de dupa ora de bellydance

Apelezi la gustari cand te intorci de la sala? Ia mai bine o sticla cu apa (jumatate de litru sau un litru) cu tine la sala. Bea cateva inghitituri inainte de inceperea orei. La finalul orei, inainte de a urca in masina sau in autobuz pentru a merge acasa, bea echivalentul a 2-3 pahare cu apa. Cand ajungi acasa, mai bea cateva inghitituri. Aceasta te va ajuta sa eviti sa mananci prea mult imediat dupa ora de dans si sa te pregatesti pentru un somn odihnitor.

Consumul de alcool dupa ora de bellydance

Obisnuiesti sa bei un pahar cu vin la finalul spectacolului sau orei de bellydance? Stop! Alcoolul contine foarte multe calorii. Asigura-te ca ai in permanenta o sticla cu apa la indemana. Bea cateva inghitituri inainte de spectacol. La final, bea echivalentul a 2-3 pahare de apa imediat ce mergi sa te schimbi.

Programele de slabit nu functioneaza daca doar iti cheltui banii pe intalnirile cu specialisti in nutritie. Portofelul tau va fi mai usor, insa corpul nu. Trebuie sa urmezi instructiunile specialistilor in ceea ce priveste dieta si miscarea.

In concluzie…

Bellydance este o forma de exercitiu care arde in jur de 250 – 300 de calorii pe ora. In schimb, privitul la televizor arde cam 100 de calorii pe ora. Atunci cand exersezi miscari viguroase de bellydance pe muzica de tobe sau melodii rapide timp de 30 de minute sau mai mult in fiecare zi, aceasta forma de dans iti poate oferi aceleasi beneficii de sanatate ca si alte forme de exercitii aerobice.

Iti poate intari sistemul cardiovascular, te poate feri de osteoporoza si iti poate imbunatati conditia fizica. Daca vei combina acest tip de miscare cu o dieta adecvata, bellydance poate juca un rol important in pierderea kilogramelor in plus. Insa retine, daca toata miscarea ta se limiteaza la o ora de bellydance pe saptamana, aceasta nu va duce neaparat la slabit.

Poti sa citesti si Slabesc prin bellydance