Cum sa fii o buna eleva la cursurile de bellydance

Ai descoperit deja dansul oriental sau bellydance? Abia astepti sa inveti mai mult, sa exersezi mai mult si sa devii o dansatoare exceptionala? Este excelent! Acum, tot ce ai de facut este fii o buna eleva.

Bellydance necesita timp, energie, practica si cel mai important – asumare. Bellydance este o forma de dans ca oricare alta si prin urmare este nevoie de ani de dedicatie pentru a atinge maiestria.

Bellydance

Bellydance

Iata in continuare 5 sfaturi care cu siguranta te vor ajuta in drumul tau catre succes in bellydance:

1. Participa la cat mai multe cursuri de bellydance si workshopuri.

Sa mergi la cat mai multe ore de dans este foarte important pentru a-ti atinge scopul pe care ti l-ai propus. O ora pe saptamana este buna, insa nu te va ajuta cu adevarat sa intelegi miscarile si sa ti le intiparesti in memoria musculara.

Este util sa mergi la 2 sau mai multe ore de dans pe saptamana. In plus, este important sa participi la cat mai multe workshopuri. Din multe puncte de vedere, avem norocul ca bellydance este o forma de dans destul de globalizata, ceea ce inseamna putem cunoaste o multime de dansatori si instructori de dans din intreaga lume.

Mergi la workshopuri si asimileaza stilul si tehnica fiecarui instructor. Toate aceste experiente iti vor forma propriul tau stil de dans.

2. Exerseaza, exerseaza, exerseaza.

Ca incepator in bellydance, probabil ca iti plac orele de dans, muzica si  miscarile. Daca urmezi sfatul de mai sus urmand fiecare curs de dans oriental la care ai acces, este important sa continui totusi practica si atunci cand ajungi acasa.

Chiar daca iti va lua ceva timp pentru a-ti instala obiceiul de a exersa acasa, datorita acestui obicei stilul tau de dans se va imbunatati considerabil intr-o perioada scurta de timp. Dupa fiecare ora de curs, exerseaza noile miscari imediat pentru a ti le intipari in memorie. Altfel, este posibil sa le uiti si sa fii nevoita sa o iei de la capat la urmatoarea ora de curs!

3. Ia notite.

A lua notite dupa orele de curs este un lucru care va grabi procesul de invatare si te va ajuta enorm. Aminteste-ti de ce mergi la aceste cursuri si beneficiaza la maxim de ele.

De asemenea, la finalul orelor, simte-te libera sa ii pui intrebari intructorului pentru a clarifica lucrurile care ti-au ramas nelamurite. Instructorul este cea mai buna sursa a ta de a-ti imbogati cunostintele de bellydance. E foarte important sa iti alegi un instructor competent. Pentru a afla care sunt calitatile unui instructor competent poti citi AICI.

4. Incearca si alte stiluri de dans.

Orele de balet, jazz, dans modern, dans indian clasic, bollywood si chiar hip-hop pot fi extrem de utile pentru orice dansatoare de bellydance. Toate aceste forme de dans te invata diferite modalitati de a-ti misca bratele, trunchiul si picioarele, lucruri care iti vor imbunatati foarte mult tehnica de bellydance. Sunt foarte multe lucruri de invatat din alte forme de dans, asa ca mergi si exploreaza-le!

5. Nu te grabi si fii modesta.

Odata ce ne-am indragostit de bellydance, avem tendinta sa ne dorim totul dintr-o data. Insa intotdeauna raman inca o multime de lucruri de invatat iar o buna eleva stie assta!

Pentru a incepe cu adevarat procesul de a deveni o dansatoare profesionista, este nevoie de cel putin 2 ani de antrenament intens in miscarile de bellydance.

In plus, sunt necesare invatarea folosirii recuzitei, intelegerea muzicii arabesti, a ritmurilor, a muzicalitatii si a prezentei de scena.

Acorda-ti timp si exerseaza, exerseaza, exerseaza! Nu te grabi. Aminteste-ti ca niciodata nu poti sa stii totul despre bellydance, insa lucrul cu adevarat extraordinar este ca poti sa continui sa inveti toata viata!