Ma va ajuta bellydance-ul sa slabesc?’ si ‘Voi obtine un abdomen plat?’

Acestea sunt printre cele mai frecvente intrebari pe care le au potentialii cursanti de bellydance. Si ca in cazul multor intrebari in viata, nu exista nici aici un raspuns simplu de genul ‘da’ sau ‘nu’. Raspunsul este: ‘Depinde.’

Asadar, care este secretul bellydance?

Bellydance

Bellydance

Simplu spus, bellydance este o forma de exercitiu fizic. Cu cat dansezi mai mult, cu atat iti imbunatatesti conditia fizica.

Atunci cand dansezi o ora de bellydance neintrerupt, arzi in jur de 300 de calorii. Insa unele ore de dans vor fi mai intense decat altele.

La unele ore, dedicam mai mult timp miscarilor anaerobe cum ar fi spiralele in cercuri lente cu soldurile si opturile, timp in care alte sedinte de dans sunt menite sa ridice pulsul si sa il mentina continuu la o rata ridicata.

Unii cursanti exerseaza si acasa intre orele de dans de la sala, pe cand altii nu fac acest lucru si nici nu se implica intr-o alta forma de miscare in plus fata de orele de dans. Iar cel mai important lucru este acela ca bellydance nu poate compensa consumul unor cantitati mari de alimente sau de alcool. Este simplu.

Cat de mult este indicat sa exersez bellydance?

A merge la o singura ora de bellydance pe saptamana si a sta apoi pe canapea in fata televizorului urmatoarele 6 seri ale saptamanii, nu vor ajuta niciodata la slabit. Asa ca, daca mergi la o ora de dans oriental o data pe saptamana, cata miscare faci in restul zilelor saptamanii?

Daca ti-ai propus serios sa dai jos kilogramele in plus, ia-ti angajamentul de a face minim 30 de minute de miscare zilnic. Chiar daca unii specialisti spun ca 15 minute sunt suficiente, de ce sa nu beneficiezi mai mult de miscare?

Miscarea poate insemna participarea la ora de bellydance, repetitii cu grupul, spectacole, ore de predare sau practica acasa.

Bineinteles ca nu este obligatoriu sa faci doar bellydance ca forma de miscare. Poti merge la o plimbare romantica impreuna cu partenerul, la o ora de aerobic, poti sa iti plimbi catelul timp de o ora sau sa te joci cu copiii in curte. Ai grija doar sa petreci minim 30 de minute pe zi facand miscare.

Citeste mai departe Un corp suplu prin bellydance.