Ai resimtit vreuna dintre urmatoarele simptome ale lipsei de feminitate in ultima vreme?

Bellydance

Bellydance

Fii sincera cu tine si acorda-ti un moment pentru a reflecta daca aceste afirmatii ti se aplica:

–    Iti este imposibil sa iti amintesti cand te-ai jucat ultima data
–    Ai uitat semnificatia cuvantului ‘hobby’
– Te implici in activitati excesiv orientate catre finalitate, fara a-ti acorda suficiente pauze pentru a te odihni
–    Esti in mod constant irascibila, iritata sau indiferenta
–    Te imbraci frecvent in culori inchise
–    Ai oricare dintre (sau toate) aceste probleme cu aranjatul:
o    Nu folosesti machiaj vizibil
o    Iti lipseste o tunsoare atragatoare
o    Nu ti-ai mai facut manichiura de cativa ani buni
o    Esti obisnuita sa porti pantaloni si tricouri largi
o    Porti numai pantofi urati dar confortabili
–    Esti prea obosita sau ‘nu ai timp’ pentru a face miscare

Daca ai raspuns ‘da’ la oricare dintre punctele de mai sus, probabil ca in acest moment nu dai prea multa valoare distractiei, bucuriei si ingrijirii proprii. Poate ca este momentul sa iti amintesti ca traiesti intr-un corp de femeie si sa faci cateva modificari pentru a da vietii tale un nou impuls.

Bellydance este o solutie holistica pentru echilibrul tau interior

Cu siguranta ca ai auzit o veche zicala care spune: ‘corpul este oglinda sufletului’ sau ‘minte sanatoasa in corp sanatos’. Conform vechii intelepciuni, exista o conexiune puternica intre echilibrul tau mental si cel fizic, starea fizica o influenteaza pe cea mentala si viceversa.

Bellydance iti influenteaza atat starea fizica, cat si pe cea mentala simultan. Este cu mult mai mult decat un antrenament eficient de fitness. Datorita pozitiilor de dans, interactiunii dintre miscare si muzica si posibilitatilor multiple de exprimare a sentimentelor in dans, acesta iti atinge cu siguranta si sufletul.

Bellydance le da femeilor mai multa libertate interioara

Adeseori femeile care participa la cursurile de dans oriental sunt stresate si iritate atunci cand sosesc la ora de dans, din cauza provocarilor zilnice cu care se confrunta la job sau in familie. Ele incep sa se miste si sa danseze, se relaxeaza si isi misca soldurile, si dintr-o data toate supararile si tensiunile dispar.
Atunci cand se intampla acest lucru, ele zambesc, rad si se simt bine. Unele dintre ele spun ca orele saptamanale de belly dance au devenit un mod de eliberare pentru ele, deoarece le ajuta sa se distanteze fata de probleme, ceea ce deschide noi perspective de a gasi solutii.

Bellydance le reda femeilor increderea in sine

Atunci cand fac bellydance, femeile pot sa fie atat de concentrate pe ele si pe miscarile lor, incat uita complet de tot ce este in jur. In ciuda efortului fizic si a concentrarii, ele se afla intr-o stare de fericire totala. Ochii incep sa le straluceasca de bucurie, obrajii li se imbujoreaza si poti vedea entuziasmul si fascinatia pe fetele lor.
Sentimentul de a fi in armonie cu muzica, de a te misca odata cu ea, de a face muzica sa fie vizibila prin propriul corp si de a o interpreta in stil propriu, este o experienta de nedescris pentru o femeie. Acest sentiment de reusita duce la o mare incredere in sine si are un efect pozitiv in toate domeniile vietii acestor femei.

Bellydance le permite femeilor sa isi (re)descopere feminitatea

Pentru a se simti implinita si sanatoasa, orice femeie are nevoie sa demonstreze si sa isi exprime feminitatea. Pentru majoritatea femeilor, exista putine ocazii de a fi feminine si senzuale in viata de zi cu zi.

Bellydance implineste aceasta dorinta de exprimare a feminitatii. Femeile isi pot arata si isi pot trai senzualitatea. In special femeile care au probleme cu propria lor feminitate vor invata sa isi accepte si sa isi iubeasca corpul.

 

Citeste mai multe despre bellydance AICI.