Iata in continuare si alte lucruri de care ar fi bine sa tii cond atunci cand iti alegi instructorul de bellydance:

5. Se preocupa de felul in care invata elevele? Explica principiile miscarii corpului atunci cand preda? Scoate in evidenta modul corect de miscare in bellydance si pozitia corpului?

Bellydance

Bellydance

Un bun instructor intelege principiile mecanicii corporale – cum se misca acesta, planurile miscarii, felul in care corpul lucreaza pentru a genera miscarea – si le poate explica elevelor. Un bun instructor intelege ca postura este foarte importanta in dans pentru ca ea afecteaza atat respiratia cat si aspectul si transmite rapid acest lucru elevelor urmarindu-le de-a lungul orelor de dans.

6. Intelege cultura pe care o reprezinta bellydance? Isi acorda timp pentru a corecta diverse atitudini sau informatii care pot fi periculoase pentru eleve sau agresive pentru ceilalti?

Nu inseamna ca o instructoare trebuie sa adopte cultura care a creat bellydance-ul. Insa un instructor bun este constient de factorii culturali care influenteaza acest dans si tine cont de ei in reprezentatiile sale, intelege ritmul si este capabil/a sa isi ajute studentele sa recunoasca diverse ritmuri in muzica. Un bun instructor pune accent pe sentimente sau pe aspectele emotionale ale dansului oriental.

7. Orele de bellydance sunt bine organizate si planificate?

Nu orice instructor de bellydance trebuie sa fie un guru in afaceri, insa urmarea unor principii de baza din afaceri arata o minte organizata si profesionala.

Cusurile ar trebui sa aiba un inceput clar definit, un mijloc si un final. Ar trebui sa curga de la un subiect la altul. Iar daca instructorul tau tine si prezentari in fata publicului, acest lucru poate indica faptul ca este cu adevarat serios/serioasa in legatura cu acest domeniu, ca il/o preocupa si ca este sigur/a pe cunostintele sale. Bineinteles ca la urma urmei aproape oricine poate sa tina lectii de teorie, iar acest lucru nu este un criteriu al competentei, insa poate adauga credibilitate.

8. Poate sa admita cu usurinta faptul ca exista lucruri pe care nu le stie, oferind sursele de unde te poti informa?

Un instructor de bellydance bun stie cand sa admita ca nu cunoaste absolut totul. Si stie sa indrume elevele catre sursa cea mai buna de informatie. A facut cercetari si a studiat, asa ca iti poate recomanda diverse materiale sau surse de informatii care se vor dovedi utile.

Chiar daca aceste sfaturi nu iti garanteaza cu certitudine ca vei gasi cel mai bun instructor de bellydance, vei descoperi faptul ca instructorii de calitate vad aceasta forma de arta ca pe o imagine completa, intelegand ca exista multe moduri in care poate fi explorata, insistand pe o abordare corecta a studiului si a disciplinei si preocupandu-se de felul in care invata elevele.

A avea principii etice in predare inseamna ca ti-ai analizat propriile tale abilitati si ai decis daca esti sau nu cu adevarat pregatit/a sa predai. Ai decis de asemenea sa iti asumi o responsabilitate fata de elevele tale, fata de tine si fata de comunitatea dansului pentru a preda, a te comporta si a dansa bellydance la cel mai inalt nivel.

Vezi si prima parte, Cum sa iti alegi instructorul de bellydance?