Atat timp cat te simti bine, bellydance-ul este o bucurie!

Libertatea de miscare, creativitatea si spontaneitatea sunt cateva dintre asa-zisele reguli din bellydance. Ca ele sa functioneze este indicat sa tii cond de urmatoarele sfaturi:

Evita podelele de ciment cand dansezi bellydance

Bellydance

Bellydance

Podelele de ciment au un risc ridicat de accidentare. Exista si podele cu mocheta sau linoleum puse direct peste ciment, iar ele pot fi la fel de riscante. Indiferent daca sunt sau nu acoperite cu linoleum, podelele de ciment iti vor expune picioarele unu risc inalt de accidente cum ar fi fracturile de stress sau afectiuni ale tibiei. Ele pot duce si la dureri de calcai, genunchi sau spate.

Chiar daca porti pantofi, dansand direct pe o podea de beton fara niciun linoleum aplicat deasupra, nu vei putea sa faci in mod liber diverse rotiri sau arabescuri. Acest lucru va conduce la torsionari ale genunchilor si la accidentari. Daca nu poti evita dansul pe o podea de ciment, poarta pantofi pentru a-ti proteja glesnele si talpile.

 Bellydance cu picioarele goale te expune riscului de accidentare.      

Printre pericole:

– Gazonul  poate ascunde cioburi, cuie sau alte obiecte periculoase.
– Intr-un restaurant, pot exista cioburi de la un pahar sau o farfurie sparta pe podea.
– Podeaua poate contine spori de ciuperci sau virusuri ce iti pot duce la ciuperca piciorului, veruci sau alte afectiuni.
– Dansand afara pe suprafete de beton sau piatra intr-o zi cu soare puternic, te poti alege cu arsuri severe la picioare, care vor necesita o saptamana sau mai mult pentru a se vindeca. La fel de problematice sunt si podelele de lemn vopsite in negru.
– Dansul pe mocheta poate cauza arsuri de frecare pe talpi. In acest caz miscarile de rotire vor fi ingreunate, ceea ce poate duce la torsionarea genunchilor si posibile accidentari.

Vei sti ca ai un instructor de bellydance bine informat si preocupat de siguranta dansului daca te va incuraja sa ai o postura corecta, iti va corecta greselile, iti va arata diverse exercitii pentru a-ti antrena muschii necesari diverselor miscari de bellydance si te va preveni in ceea ce priveste riscul de accidentare. Atunci cand instructorul iti corecteaza miscarile, urmeaza-i sfaturile fara a te simti stanjenita de atentia pe care ti-o acorda.

In bellydance nu exista reguli stricte, tine cond de sfaturile instructorului de bellydance si simte-te libera!

Citeste si despre Cum sa eviti accidentarile in bellydance.