Bellydance – o arta cu multe beneficii

Exista nenumarate motive personale pentru care, in ultimii ani, din ce in ce mai multe femei au inceput sa invete arta plina de senzualitate a bellydance-ului. Care dintre ele va deveni motivatia ta?

Bellydance

Bellydance

 

Bellydance iti permite sa dansezi liber si independent

Probabil ca iti place sa dansezi, insa nu ai un partener dispus sa iasa in oras si sa danseze cu tine. Bellydance-ul iti da ocazia sa iti exprimi entuziasmul fata de dans chiar si fara a avea un partener. Poti sa te alaturi altor femei cu aceleasi preocupari la un curs de dans oriental sau sa dansezi singura acasa. Din moment ce bellydance nu necesita neaparat o coregrafie, chiar si la nivel de incepatoare te vei putea bucura de dans dupa ce ai invatat miscarile si regulile de baza.

Bellydance nu impune limite de varsta sau standarde corporale

Modelul tipic al femeii ideale tinere si slabe este afisat peste tot in mass media. Nu este de mirare ca foarte multe femei sunt inhibate atunci cand vine vorba sa participe la orice forma de activitate sportiva publica sau de grup, din frica de a nu fi privita ca fiind in varsta sau plinuta.

Dansul oriental este un program de fitness holistic, destinat oricarei femei, indiferent de varsta sau de forma corpului. Structura muzicii orientale inglobeaza atat ritmuri calme si relaxante, cat si pasaje alerte si pline de forta, permitandu-i astfel instructorului sa creeze un program in care exercitiile intense alterneaza cu cele lente, tinand cont de conditia fizica a fiecarei femei. In ceea ce priveste problemele de conformatie a corpului, elevele care practica bellydance sustin cu incantare faptul ca ele au disparut definitiv dupa ce au practicat cu regularitate acest dans.

Bellydance iti hraneste corpul si sufletul

Unele femei nu pot sa participe la diverse activitati sportive ca gimnastica sau dansul, datorita unor probleme fizice sau mentale. Daca esti intr-o astfel de situatie, e bine sa stii ca invatarea dansului oriental te pune in situatia de a-ti studia cu atentie propriul corp.

Vei cunoaste parti ale corpului si muschi carora nu le-ai acordat niciodata atentie si vei observa probabil anumite limite si blocaje personale.

In acelasi timp, vei descoperi diversele posibilitati pe care le are corpul tau. Bucuria dansului si succesul pe care il vei trai te pot ajuta sa gasesti noi modalitati de a face fata provocarilor.

Dansul oriental este fascinant

Una dintre primele conditii obligatorii atunci cand incepi sa inveti belly dance este sa iti placa muzica orientala. Chiar daca ti se va parea putin neobisnuita la inceput, atunci cand iti acorzi timp sa o asculti cu atentie nu vei fi dezamagita. Muzica orientala contine intregul spectru de emotii si temeramente umane: de la delicatete, visare si nostalgie, la bucurie, amuzament, putere si pasiune. Toate aceste niveluri emotionale pot fi exprimate si interpretate in bellydance.

Bellydance este senzual

Fie ca este vorba despre unduiri lente, miscari circulare ale soldurilor sau vibratii de shimmy, atat barbatii cat si femeile sunt fascinati de senzualitatea acestor miscari de bellydance.

Ca dansatoare, modul cum prezinti aceste miscari erotice este alegerea ta. Intreaga ta personalitate si daruirea ta fata de muzica te vor ajuta sa creezi o interpretare unica.

Bellydance este la moda

De cativa ani, melodiile pop cu ritmuri orientale si-au facut aparitia din cand in cand, bucurandu-se de o mare audienta. Melodii ca ‘Aisha’ a lui Cheb Khaled sau ‘Simarik’ a lui Tarkan au devenit mari hituri.

Oricum, din momentul in care Shakira a aratat tuturor faptul ca belly dance-ul poate fi integrat in muzica actuala, acest tip de dans a inceput sa fie percepul ca fiind ‘cool’. Cu unduiri de brate, cu accente bruste si cu miscari seducatore de solduri, Shakira a stabilit cu adevarat o noua tendinta pe care atat fetele cat si femeile se straduiesc sa o imite.

Bellydance iti permite sa fii stralucitoare

Probabil ca ai remarcat faptul ca in viata de zi cu zi nu exista prea multe ocazii de a te imbraca si a te accesoriza stralucitor. Bellydance iti da ocazia de a-ti exprima aceasta dorinta pur feminina. Majoritatea dansatoarelor sunt pasionate de a-si crea si accesoriza propriile costume, implicandu-se mai ales cand vine vorba de a cauta diverse materiale, bijuterii si accesorii potrivite.

Daca inca nu te-ai hotarat sa ni te alaturi, poti citi mai multe despre BENEFICIILE DANSULUI ORIENTAL

Daca astepti cu nerbdare prima sedinta de bellydance, gasesti aici DETALII